søndag den 13. juni 2010

Skolen er lukket ;-(

Jeg fulgte nogle amerikanske undersøgelser for år tilbage som sagde at børnene i USA som havde det højeste niveau i skolen generelt, var dem på militær baserne.

Meget mærkeligt kunne man mene, for deres forældre var udstationerede og hele den med savn og frygt kunne da nemt påvirke børnene til at præstere ringere, men det var ej tilfældet, så hvorfor mon det gik dem så godt.

Jo ser du, skolen var indrettet til hele familien, dvs. det er ikke som vores lukkede skole, hvor vi står udenfor og henter vores børn, eller kommer til 2 årlige forældre møder, nej.

Hvis far kun er hjemme i 3 uger før en ny udstationering, så er det ikke hensigtsmæssigt at barnet også mister de 3 ugers skole for at nå at være sammen med far, derfor er skolen helt åben og alle forældre er velkomne dagligt, dvs. der er langt flere voksne der kan hjælpe, ikke blot sit eget barn men flere børn.

Ugen efter er mormor måske på besøg fra en anden stat, også hun får lov at følge klassen og støtte en gruppe børn ved gruppearbejde, i de andre grupper er måske en onkel eller mor til stede.

Dvs. hele familien går op i hvad laver i i skolen nu, hvad skal i lave imorgen, "okay spændende, så har jeg lige 2 timer hvor jeg også kan komme og hjælpe lidt". Forestil jer emneugerne med et stærkt forældresamarbejde tilknyttet, det kan jo nå uanede højder.

Der kan jo slet ikke tabes alle de børn der tabes idag, for ungerne støttes massivt, det være sig både fagligt og personligt, for nu kender forældrene jo også de andre børn, ikke kun dem som sønnen ses med efter skoletid, nej hele flokken.

Hvorfor ikke sætte 2-3 ekstra stole ind i klassen og invitere familien med i skole. Forestil dig en lærergerning som er massivt støttet af forældrene, forestil dig en lærergerning som handler om at udvikle børnene og bruge tiden på at deale med succerne og lære endnu mere.

Hvordan er vi nået til at det er forældrene mod lærerne eller forældrene mod skolen. Hvorfor er de danske skoler lukket for forældre, pånær de 20 minutters skole/hjem "samarbejde" ......... hvordan pokker kan det kaldes et samarbejde.

Hvad nu hvis alle forældre skulle have 1 dag. pr. måned i deres børns klasser, så har vi pludseligt en forbindelse til læreren, til skolen, til børnene vi ikke kendte før, til det at støtte op om og hjælpe til.

Plejer man ikke at sige at det kræver en hel landsby at opdrage et barn. Lærer vi ikke vores børn at "man kan hvad man vil" .... det er så her man som forældre ikke skal pive og ynke sig selv over at det måske ville koste ½ fridag månedligt. Mange forældre støtter deres børn helt vildt i fritidsaktiviter, de står weekend efter weekend på sidelinjen og hepper, men hvad nu hvis de også kunne gøre det i en åben skole. Tankespind .. hmm not! vi kan hvad vi vil jo.

Forestil dig at bruge din tid på at være lærer og være 100 % støttet op om, det er sgu da nyt ;-)

Matematik testen :
Tag 3 klasser, a klassen, b klassen og c klassen, c klassen er åben med et massivt forældresamarbejde, dagligt flere voksne hjælpere ........ a og b klassen kører videre i det alm. system, hvem kan tænkes at få bedst resultat ???

Ingen kommentarer:

Send en kommentar