søndag den 11. juli 2010

Det personlige ansvar for lærere

En lille knægt på 11 år og hans bedste ven i klassen fik problemer i skolen, A´s præstationer i skolen var under middel, og det gjorde læreren tit et meget stort nummer ud af, faktisk dagligt, til forældremøder osv.

A´s opfattelse af sig selv og om hvad han kunne og burde skulle kunne og især hvad han ikke kunne dominerede hans verdensbillede, han fik tvangstanker og trivedes dårligt.

Vennen B som plejede at klare sig fint i skolen, fik pludseligt fravær, oftere og oftere, til han slet ikke mere kunne trækkes ud af døren.

For B kulminerer det da hans mors vil tvinge ham, han henter en stor kniv i køkkenet og fortæller sin mor hvor han vil skære sig selv hvis han skal i skole igen.

I situationen kunne man have have ladet skolepsykologen teste drengene og iværksat foranstaltninger i deres interesse, og sikkert fundet på sjove diagnoser til dem begge.

Men løsningen kom for dem begge, da deres fælles lærerinde skiftede klasse og de fik 2 nye friske nyuddannede lærere.

Så fik A pludselig vist sit værd, han kunne mange ting i matematik og lærerene gjorde et nummer ud af det ;-) Så ryger selvtilliden i vejret og flere og flere fag kan nu erobres frygtløst.

B fandt sin vej til skole igen, og fandt glæden og venskaberne igen, og trives igen.

Nu er det sparetid igen, drengene er blevet 13, skolen skal spare så ud ryger de seneste ankomne, men lærerinden som totalt ødelagde 2 drenges skoleliv skal selvfølgelig blive og "glæde" flere børn med sin blotte tilstedeværelse.

Jeg har lige hørt denne historie fra et familiemedlem til A, og synes den burde ud i verden. Jeg fik fortalt flere uheldige episoder om lærerinden, men synes ikke jeg vil gå i detaljer her, blot sige at hvis børn mistrives i skole og en tilmed hellere vil skære i sig selv for ikke at skulle derhen, så synes jeg inspektørerne skulle få øjnene op for børnenes trivsel og ad den vej bestemme hvem som skal fyres når sparekniven rammer.

Jeg tror lærerne har glemt hvor stort et indtryk eller mærke de kan sætte i vores børn, så sæt et godt et !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar